Dýňové hranolky s kuř. masem

3. září 2017 v 14:00 | Theresia Rossemari |  Recepty

Skvělý typ na oběd

vypadá to skvěle, chutná to skvěle, je to skvěle jednoduché. Mně neskutečně chutná, takže kdo jste ještě nezkoušeli, určitě stojí za to! :)


Už několik dní mi v kuchyni na sektorce seděla překrásná dýně hokkaido. Uměla jsem z ní vždy vytvořit pouze polévku, která mi navíc uplně nejde. Tak jsem přemýšlela, co bych mohla vytvořit. A vzhledem k tomu, že doma nemáme pomalu nic k jídlu (vzhledem k tomu, že jsem se včera vrátila z dovolené, nestihla jsem ještě nákup)

Dýně - dýně Hokkaido obsahuje zejména provitamín A, vitamín C, vitamíny skupiny B, betakaroten, draslík, vápník, hořčík, železo a samozřejmě také vlákninu.

Co budeme potřebovat?
Troubu, plech, pečicí papír koření dle chuti (sůl, pepř, čer. paprika, ..)
A to hlevní?
-Dýně hokkaido
-Kuř plátek
-Rajčata


Připravíme si jednu krásnou dýni.


Dýni oloupeme, a vydlabeme, já jsem použila jen půlku a i tak to budu mít na dva obědy.


Schválně mi dejte typ, jak dýni loupete, protože to bylo prostě velmi namáhavé. Takže jestli na to máte nějaký typ, určitě budu moc ráda!


Dýni nakrájíme na měsíčky, naskládáme na plech, okořeníme (já použila sůl, pepř, trochu sladké papriky, a pokapala ol. olejem)


A zase jsem málem zapomněla. Troubu předehřejeme na 180°.
Kuřecí plátek osolíme, opepříme, použila jsem i nějaké bylinky, nevím co přesně, takže prostě nějak, podle chuti. A kuře vložíme mezi dýni aby jsme to měli na jednom plechu.


Vzhledem k tomu, že jsem měla dýni nakrájenou na celkem velké kusy, tak jsem to měla v troubě něco okolo 30min.
Zatímco se mi pekla dýně a kuřátko, tak jsem si vytvořila takový dyp z rajčat, prostě něco místo kečupu.

-100g rajčat
-7g cibule
-bazalka, sůl, pepř, ol. olej, cca 3 kapky stévie)

Všechno hodíme do hrnce, a vaříme, smažíme nebo co, dokud se nám rajčata nerozpadnou a nezměknou.


Je to skvělé na ty hranolky, i k masu, nebo k čemukoli.
Potom krásně naservírujeme, a - DOBROU CHUŤ♥


S LÁSKOU THERESIA ROSSEMARI


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 cosmetic-world cosmetic-world | Web | 3. září 2017 v 14:16 | Reagovat

To vypadá parádně😁

2 B. B. | Web | 3. září 2017 v 15:22 | Reagovat

Tak tohle určitě vyzkouším, dýňové "hranolky" jsem ještě neměla. Dýně mi nevadí, i polévku mám moc ráda, tak jsem zvědavá :).

3 slecnaobycejna slecnaobycejna | Web | 4. září 2017 v 21:34 | Reagovat

Tak to vypadá skvěle! Rozhodně budu muset vyzkoušet. Z dýně jsem zatím měla jen polévku, tak jsem zvědavá na výsledek :-)

4 Lexi Lexi | Web | 5. září 2017 v 5:02 | Reagovat

Kurna ale... to vypadá fakt skvěle...:D slintám ztoho

5 Kiki Kiki | Web | 5. září 2017 v 6:35 | Reagovat

Ahoj po tomto článku jsem na to dostala velkou chuť . Přidávám se k většině vyzkouším to co nejdříve . :-)

6 KATE KATE | Web | 5. září 2017 v 15:17 | Reagovat

Pěkně zpracované. Může to být dobré, ale po dvou zkušenostech s dýní, já říkám eee. :D :)

7 jk-art jk-art | Web | 5. září 2017 v 21:51 | Reagovat

To vypadá parádně! :)
Jsem ráda, že jsem našla Tvůj blog, docela se v poslední době v jídle "hledám" a najít nějakou zdravou inspiraci se bude určitě hodit!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama